Saturday, May 4, 2013

Twitter tudi v pomoč študentom

Miro, hvala, tvoj tvit bo brez dvoma pomagal marsikateremu študentu. Najbrž preredko pomislimo, da lahko tudi tvitanje pomaga npr. pri pisanju esejskih nalog. Naj v poglavitnih točkah povzamem nasvete po originalnem zapisu na spletu Emerging EdTech :

1. S postavljanjem odprtih vprašanj na Twitterju (TW) ali s prošnjo za retvit lahko učinkovito razširite nabor potrebnih informacij.

2. Iščite povezave do vsebin, zlasti blogerskih, ki zadevajo vašo tematiko, pri tem je posebno pomembna ustrezna izbira gesel.

3. Ciljano poiščite zapise tviteratov, ki so eksperti (učitelji, raziskovalci) na določenem, v tem primeru vašem področju.

4. Včasih se velja pridružiti kakšni, seveda vašemu namenu ustrezajoči razpravi, ki je v teku na TW; s svojimi vprašanji lahko pridobite koristne dodatne nasvete.

5. Zelo uporabni so TW naslovi organizacij, npr. izobraževalnih ali vladnih, ki vam lahko pomagajo pri iskanju podatkov.

6. Knjižnice in arhivi s TW naslovi so naraven in bogat vir informacij in največkrat vam bodo pripravljeni pomagati.

7. Naslednji koristen in bogat vir so TW medijskih hiš, časopisnih in televizijskih; lahko da vam ne bodo odgovarjali, imajo pa pogosto koristne povezave do vsebin. Znova je pomembno, da uporabite učinkovita gesla.

8. Angažirajte tudi svoje sledilce, zlasti take, za katere predpostavljate, da imajo koristne podatke za vas in posebej tiste, za katete veste, da radi pomagajo; morda jih navdušite, da vam še oni pomagajo pri iskanju.

9. Če ste pri kakšnem podatku na katerega ste naleteli v dvomu o njegovi vrednosti, lahko TW uporabite kot forum, kjer povprašate, kakšne izkušnje imajo z virom drugi.

10. Vedno navedite vire svojih informacij tudi v vašem eseju; za to npr. lahko uporabite format, kot ga priporoča MLA (Modern Language Association) .

No comments:

Post a Comment